Laser ontharing

 

 

WAAROM KIEZEN VOOR PERMANENTE LASERONTHARING?

Nooit meer die tijd verliezen, scheermesjes en scheergel gebruiken, vergeten ontharen, nooit meer snijwondjes, ingegroeide haren ….

Definitieve laserontharing is inmiddels ook quasi pijnloos, in tegenstelling tot epileren, waxen, waarbij je je huid telkens opnieuw beschadigt en ook nog eens de haren eerst moet laten terug groeien, alvorens deze terug pijnlijk verwijderd kunnen worden.

MEDISCHE LASERONTHARING VS IPL ONTHARING

Er wordt gesproken van medische laserontharing omdat de toestellen waarmee gewerkt wordt medische toestellen zijn. Deze zijn veel ruimer getest. Niet enkel op hun efficientie maar ook op de risico’s op korte en lange termijn. Het medisch ontharingsinstituut werkt met op en top veilige toestellen, waarbij je nooit blijvende schade aan de huid zal ondervinden.

HOE WERKT HET?

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De energie die daarbij vrijkomt wordt door het pigment dat zich onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie in een fractie van een seconde vrij waardoor de haarfollikel wordt vernietigd, geen voedingsstoffen meer krijgt en het haar na ca. 2 weken voorgoed verdwenen is. Door het maar zo kort afgeven van warmte en het gebruik van de uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4 C)zal de huid in de omgeving van het haartje goed beschermd blijven. het laserlicht heeft een golflengte van 810 nm., welke de ideale golflengte is om door het pigment van het haar opgenomen te worden, zonder dat de bloedvaten en lymfen in het weefsels geraakt worden.

WELKE VOORDELEN BIEDT DE MILESMAN DIODELASER?

Deze laser kan op ieder huidtype, zowel licht als donkere types, ingesteld worden, zodat een optimaal resultaat bereikt wordt. Daarbij heeft het een gekoelde kop (0,5 to -4C) welke een bijzonder koelend effect op de huid heeft waardoor de behandeling als haast pijnloos ervaren wordt.

HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING MET DE DIODELASER?

Allereerst wordt de te behandelen zone geschoren met een scheermesje en wordt deze nauwkeurig afgetekend, waarna op deze zone een specifieke coolinggel wordt aangebracht. Uit voorzorg wordt een speciale laserbril gedragen door zowel de specialist als de klant. De duur van de behandeling is afhankelijk van de te behandelen zone en de hoeveelheid haren (vb. bovenlip ca. 2 min. tot ca. 40 min. voor benen of rug).

HOEVEEL BEHANDELINGEN ZIJN ER NODIG?

De diodelaser verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase (ca. 20 %). Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. U mag rekenen op ca. 5 a 8 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een tussenpauze an 4 a 8 weken zijn, nadien van 6 a 12 weken, afhankelijk van de te behandelende zones.

ZIJN DE RESULTATEN DEFINITIEF?

Ja, u mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen ca. 5 behandelingen. In sommige gevallen zullen er echter meer behandelingen nodig zijn (afhankelijk van de hoeveelheid haren bij aanvang van de behandeling). Onder invloed van hormonale invloeden in het lichaam is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling helaas niets veranderen. Een nabehandeling van 1 maal per jaar moet voldoen om dit te vermijden. En dit is aan de helft van de prijs!

IS DE DIODELASER VEILIG?

Uiteraard! De laserinstellingen zijn zeer nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De uiterst gekoelde kop (0,5 tot -4 C) is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. Er zijn uitgebreide klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze mag dan ook als “enige” ontharingslaser van de FDA (Food and Drug Administration in de USA) de term “permanente haarreductie” voeren. De Milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik; CE 0120,DIN EN ISO 9001:2000 en DIN EN ISO 13485:2003

WAT GEBEURT ER NA DE BEHANDELING?

Enkele minuten na de behandeling kan het  behandelde gebied lichtjes rood en gevoelig worden, welke een reactie is op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. Deze reactie zal ook weer snel verdwijnen door ondermeer de verkoelende en verzachtende crème die aangebracht wordt, waarop u uw normale bezigheden vrijwel onmiddellijk kan hervatten. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor pigmentverstoring is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentaties (pigmentvlekjes) optreden, welke zich altijd weer vanzelf herstellen.

WIE KAN MET DE DIODELASER BEHANDELD WORDEN?

In principe kunnen alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen behandeld worden met uitzondering;

-lichte donshaartjes

-harde witte/lichtgrijze haren (zij reageren minder goed op de laser omdat zij geen of bijna geen pigment bevatten)

-Haren op de hoofdhuid

WELKE PUNTEN MOET IK IN ACHT NEMEN ALVORENS HET STARTEN MET DE LASERBEHANDELING?

  • Ca 3 weken voor de eerste behandeling NIET meer epileren, plukken of harsen. Alvorens het starten van de eerste behandeling moet het haar een minimale lengte hebben van ca. 2-3 mm, zo kunnen we het haar nauwkeurig beoordelen en de optimale instelling van de laser bepalen.
  • Personen met chronische herpes (enkel bij behandeling van bovenlip of kin) zullen 1 week alvorens het starten van de behandeling een preventieve crème gebruiken.
  • Accute acnehuiden kunnen NIET behandeld worden.
  • Huiden die behandeld werden met chemische peelings, glycolzuur, CO2-laser, medische dermabrasie,…moeten een tussenpauze ondergaan van 6 tot 9 maanden alvorens het starten met een laserbehaneling.
  • Bij inname van zware vitamine A preparatien (Roacutan) of cortisonen op lange termijn is een laserbehandeling eveneens af te raen,
  • Zwangerschap

PRIJZEN

De prijzen voor laserontharing zijn niet min, maar het comfort tijdens en na de behandeling is van onschatbare waarde. Dit komt ondermeer door het dure toestel, dat enkel gebruikt mag worden door opgeleide specialisten en daardoor van hoge kwaliteit is. De prijs kan ook verschillen van persoon tot persoon, daar niet iedereen een even intensieve of langdurige behandeling nodig heeft. Dit hangt steeds af van de te behandelende zone, het haartype, huidtype, de hoeveelheid haar, etc… Normaal heeft een zone 5 tot 8 behandelingen nodig.

Dames

Kin € 60
Bovenlip € 60
Jukbeenderen € 80
Bikinilijn € 120
Brazilian € 150 – 180
Oksels € 120
Armen € 120 – 150
Onderbenen € 250 – 290
Volledige benen € 450

Heren

Nek € 100
Hals € 150
Oksels € 150
Zwembroek € 150
Schouders € 220
Baard € 250
Borst € 180 – 250
Buik € 180 – 250
Rug € 180 – 450

Deze prijzen zijn per zone en per behandeling.
Acties op de website zijn ook altijd geldig in de instituten.